Прикарпатський університет та міжнародна ІТ компанія ЕРАМ підписали угоду про співпрацю.

21 вересня 2021  Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника та міжнародна компанія EPAM підписали договір про співпрацю в сфері сучасних інформаційних технологій. Спільну роботу буде спрямовано на підвищення рівня підготовки студентів, які в майбутньому планують  працювати в сфері  ІТ-технологій, а також на підвищення університетом кваліфікації фахівців.

Офіційний документ підписали ректор Прикарпатського  національного університету Ігор Цепенда та керівник Західноукраїнської локації ЕРАМ Андрій Трофімов. Прикарпатський національний університет дає добру фундаментальну освіту молодим ІТ-спеціалістам. Однак існує необхідність підготувати їх до сучасних потреб і вимог бізнесу. Саме тому основним напрямком співпраці буде: доступ до навчальних програм ЕРАМ University Program а також студенти деяких підрозділів Прикарпатського університету проходитимуть практику на базі ЕРАМ. Згодом студенти можуть потрапити у EPAM на подальше навчання (щось на кшталт інтернатури), де вони пробують свої сили на реальних задачах та проєктах, і вже потім у разі успіхів мають шанс приєднатися до компанії.

Як зазначив керівник Західноукраїнської локації ЕРАМ Андрій Трофімов:«Цього року компанія розпочала співпрацю вже з 1200 студентами вітчизняних закладів вищої освіти. Ми бачимо, що в світі є надзвичайний попит на ІТ фахівців і ,насправді, Україна потребує підготовки не тисячі, а десятки тисяч молодих спеціалістів. Саме це є нашою метою співпраці з Прикарпатським університетом. Вважаємо, що це буде взаємовигідне партнерство. Зокрема, Прикарпатський університет, з нашої точки зору, отримає досвід роботи з транснаціональною компанією, для студентів – це можливість через курси розпочати свою кар’єру в ІТ і, врешті-решт, ми як компанія, отримаємо можливість співпрацювати з молодими спеціалістами і надавати їм роботу».

 

Довідково про компанію ЕРАМ

З 1993 року глобальна компанія EPAM допомагає світовим лідерам проєктувати, розробляти і впроваджувати програмне забезпечення, яке змінює світ. Сьогодні компанія представлена у 37 країнах світу (в Північній Америці, Європі, Азії і Австралії) та об’єднує понад 40 000 висококласних ІТ спеціалістів в цілому світі. В Україні ЕРАМ працює з 2005 року і станом на сьогодні є найбільшою ІТ компанія за кількістю спеціалістів (близько 11 000 спеціалістів).А також:

  • декілька років підряд #1 у Топ-50 у рейтингу найбільших ІТ компаній України
  • 300+ актуальних проєктів з клієнтами світового рівня
  • проекти фактично у всіх галузях (фінанси, охорона здоров’я, медіа та інформаційний бізнес, автомобілебудування та ін.). Детальніше: https://careers.epam.ua/company
  • офіси у 6 містах України. Проте зараз активно співпрацюють у віддаленому режимі зі спеціалістами зі всієї України.