Старт чергової міжнародної програми

Одинадцятеро студентів освітніх програм “Математика” та “Математика комп’ютерних технологій” рівня бакалавра Прикарпатського національного університету стали першими учасниками нової програми подвійного дипломування з Жешувським університетом Республіки Польща.

Закінчивши перший рік навчання у Івано-Франківську, вони вирішили скористатися міжуніверситетською угодою і одночасно здобути польський диплом за спеціальністю “Аналіз і безпека даних”.

Угода звільнила наших студентів від всіх оплат за вступ і навчання, а інтернет-система прийому абітурієнтів дозволила подати необхідні документи без присутності у Жешуві. Тепер протягом півтора року вивчені в Україні предмети зараховуватимуться і у Польщі, тому програмою скористалися і юнаки, виїзд яких обмежено на час військового стану. Є час і освоїти польську мову на рівні, достатньому для навчання.

 

У Жешуві учасники програми проведуть 6-ий і 7-ий семестри, і вивчені там курси будуть зараховані вдома. У кінці 8-го семестру студенти захистять випускні роботи в обох університетах і з двома дипломами зможуть продовжити навчання чи в Україні, чи у Польщі, або й скористатися аналогічною програмою подвійного дипломування між тими ж освітніми програмами на рівні магістра, яка діє ще з 2015 року